• slide-1
  • slide-2
  • slide-3
  • slide-4
  • slide-5

Zet jezelf op de rails met een zetje van Claassen

Remco Claassen ontlaadt zich in Zwolle

Nicole Lier & Remco Claassen

Voor een knusse en goed gevulde theaterzaal brengt Remco zijn show: ‘Het PLAN van jouw leven!’. Dat bevalt hem uitstekend. Wij als publiek/klanten vormen zijn speelbal. We mogen opstaan, zitten, iets roepen, naar gelang het uitkomt in zijn monoloog. Egostrippen verwart hij soms met Egotrippen. Dat hij energie heeft, staat als een paal boven water. Dat hij energie geeft, dat varieert per ontvanger – vermoed ik zo. De behandelde materie is absoluut serieus. Het wordt met veel speelsheid gebracht, bij vlagen ietwat ‘onbehouwen’. Wat Remco beoogt met zijn performance, is een wake-up-call.

 

Nicole Lier van ManagementPlezier heeft het goed voor elkaar op dinsdagmiddag 16 april. Elke gast wacht een keurige ontvangst in Theater Odeon. Voor ieder staat een tasje op naam klaar met daarin een fraai boekwerk van de gemeente Zwolle, een programmaboekje, badge, pen en water. Met een brede glimlach, fraai gehakt en in een prachtige jurk regisseert Nicole dit event richting climax. Van mij had ze meer ruimte mogen nemen. Aangeven waar zij (met haar bedrijf) voor staat, toelichten wat het doel is van Remco’s optreden. Waarom ze hem gekozen heeft. Hoe de deelnemers er een vervolg aan kunnen geven. Met welke door haar geselecteerde partners….

Remco is Remco. Hij waarschuwt je vooraf. Ik ben mezelf en jíj hebt er zelf voor gekozen hier te zijn. Als je nu in de achtbaan stapt en de beveiliging klikt dicht: dan gá je! Ik neem je mee tot de laatste looping. Er is geen tussenstop. De vaart zit er flink in. Klanten worden op de hak genomen – à la Youp van ‘t Hek. Op één klant na, Ormit, die prijst hij de hemel in. Dat mag ook wel als je er al twaalf jaar je boterham verdient.

De boodschap is aangekleed en toch simpel. Eerst voelen (wat geeft je energie) dan denken (maak je plan) en dan pas doen (in actie komen en blijven). Wat Remco wil is dat wij het beste uit ons leven halen én daarbij liefst ook anderen op een positieve manier raken. Waarbij de energie in balans blijft, of zelfs meer wordt. Zijn adagium: als je geen plan maakt voor je eigen leven, wordt je onderdeel van andermans plan.

Anders geformuleerd:
Is je eigen leven niet belangrijk genoeg om er serieus tijd en aandacht aan te besteden?
Wie heeft er een plan voor zijn eigen leven? Wie heeft het op papier uitgeschreven??

Waar moet jouw mission statement aan voldoen? Het moet koers geven & vrijheid. Jij bent en blijft wie je bent. En in meerdere rollen/banen kun je het beste uit jezelf halen. Kortom zoek naar je essentie. Kijk wat dat je brengt én wat het voor anderen kan betekenen. Vanuit je missionstatement formuleer je jouw persoonlijke leefregels op basis van de ‘schijf van vijf’: emotioneel, fysiek, sociaal, actief, materieel. Tot slot bepaal je jouw 1-year-goals.

Is Remco een goede managementtrainer? Ja, ik denk van wel, een met een confronterende stijl. Is Remco een overtuigend theaterdier? Dat weet ik wel zeker! Knap is zijn afsluiting. Zijn hele optreden – ofwel de essentie – samengevat in 10 woorden van twee letters. If it is to be. It is up to me!

Waarschijnlijk is er werk aan de winkel, ook voor jou! Ga naar: www.missionstatement.nl of www.bepaaljerichting.nl voor GRATIS online begeleiding van Remco bij het uitstippelen van jouw levenspad. Als je denkt dat een wake-up-call vooraf wel prettig is, boek dan het seminar ‘Het PLAN van jouw leven’ in Groningen op donderdag 28 november 2013. Meer info: www.managementplezier.nl.

Delen/Bookmark

Leave a Reply

  

  

  

CAPTCHA afbeelding

*

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>